"Свобода" піде з "фашизмом" до суду

Четвер, 21 березня 2013, 15:15

Партія "Свобода" звернеться до суду у зв'язку із звинуваченнями у "фашизмі", що лунають на адресу її представників у стінах Верховної Ради.

Про це повідомив депутат від "Свободи" Олексій Кайда в інтерв'ю "ВВС".

"Це образа, і ми однозначно звертатимемося до суду", - сказав депутат.

"Нехай вони спочатку вивчать, що означають поняття "фашизм", "нацизм", "націоналізм", а також "комунізм" і "диктатура", до якої скочується Україна за чинної влади", - сказав Кайда.

Як відомо, 21 березня, а також у попередні дні сесії парламенту під час виступів деяких представників фракції "Свобода" члени фракцій Партії регіонів та КПУ скандували: "Фашист! Фашист!".

До таких дій вони почали вдаватися після того, як опозиційні депутати вигукували: "Українська! Українська!" під час виступів представників цих політичних сил російською мовою.

Водночас, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив журналістам, що партійна програма партії "Свобода" має багато спільного із програмою Націонал-соціалістичної партії Німеччини 40-х років.

Він також сказав, що у висновках ПАРЄ та Європарламенту містяться застереження у зв'язку із потраплянням до Верховної Ради політичних сил право-радикального спрямування.

"Ми не ображаємо когось особисто, ми ведемо мову про явище. Нехай подають до суду, ми із задоволенням візьмемо участь у такому судовому процесі", - сказав Єфремов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування