Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче, щоб в п'ятницю її судили "по відео" - Власенко

Четвер, 21 березня 2013, 19:51

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не братиме участь у засіданні Київського райсуду у "справі ЄЕСУ" в п'ятницю в режимі відеоконференції.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"За старим КПК, який застосовується до цього процесу, не передбачено проведення судового засідання в режимі відеоконференції, а дозволено проведення відеоконференцій тільки в частині окремих слідчих та інших дій. Юлія Володимирівна не збирається порушувати закон", - сказав він.

На думку захисника, існуюча практика проведення судового засідання в режимі відеоконференції свідчить про те, що цей спосіб участі абсолютно не гарантує дотримання прав людини.

"Проведення засідання в режимі відеоконференції, зокрема, у справі Луценка, абсолютно чітко показало, що влада просто маніпулює цією формою участі в судовому засіданні. Цей спосіб участі абсолютно не гарантує дотримання прав особи, що бере участь у відеоконференції", - підкреслив Власенко.

Водночас, він ухилився від прямої відповіді на запитання про позицію Тимошенко щодо особистої участі в засіданні в п'ятницю.

"Завтра ми всі дізнаємося. У моїй присутності представники пенітенціарної служби Юлії Володимирівні це запитання не ставили", - сказав Власенко.

Разом з тим начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков відмовився давати інформацію з приводу позиції екс-прем'єра щодо її участі в судовому засіданні у справі ЄЕСУ в п'ятницю.

"Жодних коментарів з цього приводу", - сказав Колпащіков журналістам, покидаючи територію ЦКБ № 5 після зустрічі з Тимошенко.

Начальник колонії залишив територію ЦКБ о 21.10, він провів у палаті екс-прем'єра кілька годин, в тому числі, частину часу в присутності Власенко.

Раніше перед входом до лікарні Колпащіков повідомив, що екс-прем'єр проінформована про судове засідання і пообіцяла повідомити про свою позицію після спілкування з захисниками.

Як відомо, 5 березня суд не захотів розглядати справу ЄЕСУ без Тимошенко і її захисників і переніс засідання на 22 березня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування