Томенко впевнений, що Кузьмін хоче кримінал за критику, а не наклеп

П'ятниця, 22 березня 2013, 12:41

Комітет з питань свободи слова виступає категорично проти громадського обговорення питання щодо запровадження кримінальної відповідальності за наклеп.

Про це заявив на брифінгу в п’ятницю голова комітету Микола Томенко.

Він нагадав, що після ініціювання цієї теми першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, прес-служба адміністрації президента поширила повідомлення про "необхідність всебічного обговорення цієї теми".

"У мене питання, а навіщо цей маразм обговорювати?" – спитав він.

Також, за словами Томенка, кілька телеканалів почали говорити про те, що кримінальна відповідальність за наклеп покликана убезпечити суспільство від депутатських сварок та образ на адресу один одного.

"Друзі, то це не про депутатів мова, а перед усім про журналістів, їх завтра будуть в тюрму саджати", - зазначив Томенко.

"Мене непокоїть, що журналісти самі риють собі яму, в яку ви всі потрапите. Ми в комітеті налаштовані на те, щоб взагалі зупинити цю дискусію, бо в українських умовах це буде відповідальність за критику, а не за наклеп", - зазначив він.

У свою чергу депутат Микола Княжицький сказав, що на останньому засіданні комітет підтримав законопроект Ігоря Мірошниченка, яким забороняється стягувати зі ЗМІ в якості компенсації гроші з рахунків та майно до набуття чинності судовим рішенням, "бо такі випадки вже були".

Також Княжицький разом з Томенком закликали журналістів підтримати комітет у питанні недопущення введення цієї кримінальної відповідальності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування