Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Снігопад побив сторічний рекорд, обійшлося без смертей і обморожень

Субота, 23 березня 2013, 18:52

Вперше більше ніж за сто років на частині території України протягом двох діб випало більше 50 мм опадів, що дорівнює місячній нормі.

Про це заявив директор Укргідрометеоцентру Микола Кульбіда, повідомляє прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Цього року відбулася безпрецедентна ситуація. Вперше більше ніж за сто років внаслідок циклону, який проходить по території України на західних, частині центральних та північних областей протягом двох діб випало більше 50 мм опадів, що дорівнює місячній нормі. За наступну добу очікується випадання ще 15-20 мм опадів у вигляді снігу та дощу", - сказав він.

Водночас, як повідомляє прес-служба, вдалось не допустити жодного випадку загибелі або обмороження людей у заторах.

На даний час стабілізована ситуація в західних і частині центральних областей, зокрема, у Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Чернівецькій областях, де завершуються роботи з ліквідації наслідків негоди.

Продовжують ускладнюватися погодні умови в Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській областях.

У Полтавській області ситуація ускладнюється сильними опадами у вигляду дощу та значним пониженням температури, що призвело до сильної ожеледі та обмерзання ліній електропередач.

Разом з тим, голова КМДА Олександр Попов у своєму зверненні до киян, опублікованому на сайті КМДА, закликав власників торговельних і офісних приміщень негайно організувати прибирання снігу на прилеглих територіях.

У разі, якщо десь виникатимуть проблеми, що особливо потребують нагального вирішення або допомоги міських служб, Попов пропонує дзвонити до контактного центру за номером 15-51.

Прес-служба КМДА також наводить телефони міського штабу з надзвичайних ситуацій, який працюватиме у цілодобовому режимі: (099) 632 72 84 та (099) 632 72 85.

Повідомляється, що масове вивезення снігу з вулиць Києва відбудеться у неділю, 24 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування