Березовський лікувався від депресії й говорив, що втратив сенс життя

Неділя, 24 березня 2013, 09:53

Російський бізнесмен Борис Березовський, який помер у Великобританії, в останні місяці проходив курс лікування від депресії і думав про смерть.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на британські ЗМІ.

За даними газети Sunday Times, лікарі поставили Березовському діагноз "клінічна депресія" незабаром після того, як він програв гучний судовий процес проти російського олігарха Романа Абрамовича на суму в 5,5 мільярда доларів.

У свою чергу, газета Guardian пише, що, за словами людей з оточення Березовського, останнім часом олігарх перебував у депресивному стані, не завжди зустрічався з друзями, воліючи залишатися вдома.

Guardian наводить слова неназваного близького друга Березовського, який стверджував, що чотири місяці тому Березовський перебував на лікуванні в британській клініці Priory і приймав антидепресанти.

"Він був змучений душевно, говорив про самогубство. Він мені говорив, що все скінчено, немає ні в чому сенсу і найкраще, що з ним може трапитися - серцевий напад", - цитує Guardian слова знайомого Березовського.

Крім того, за кілька годин до своєї смерті Березовський дав інтерв'ю кореспонденту Forbes. Воно було дано не для публікації, але журналіст після смерті олігарха вирішив опублікувати його.

"Я... втратив сенс... Сенс життя. Я не хочу зараз займатися політикою... Я не знаю, що мені робити. Мені 67 років. І я не знаю, що мені далі робити", - сказав Березовський.

Тіло Березовського було виявлено у ванній. Представники поліції округу Темз-Веллі раніше назвали смерть підприємця "незрозумілою", розпочато розслідування. Також повідомлялося, що причиною смерті Березовського могла стати зупинка серця.

На місці працюють також фахівці з ядерної зброї та радіаційного забруднення. "Це необхідно для того, щоб поліція змогла вести розслідування обставин смерті", - заявили в поліції округу.

Поліція уточнює, що тіло досі перебуває в будинку в селищі Аскот.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування