"Арену Львів" можуть взагалі розібрати?

Вівторок, 26 березня 2013, 12:29

Львівський стадіон "Арена Львів", побудований до Євро-2012, може бути розібраний, якщо місцева влада не виконає всі умови футбольного клубу "Карпати" щодо переходу на стадіон.

Про це йдеться у статті "Радіо "Свобода".

Будівництво стадіону до Євро за бюджетні гроші виявилось недоцільним і невигідним для громади загалом. Для прикладу, в Австрії частину стадіонів, збудованих до Євро, розібрали через неефективність використання, але ці арени у кілька разів були дешевші, ніж в Україні.

З державного бюджету на будівництво спортивної арени у Львові було витрачено 250 мільйонів євро. На утримання стадіону потрібно щонайменше 20 мільйонів гривень на рік.

З 1 січня 2013 року держава припинила фінансування цього стадіону.

26 березня на "Арені Львів" відбудеться матч між молодіжними збірними України та Польщі. Цей поєдинок відклав на кілька днів відключення електроенергії спортивній арені через борги перед "Львівобленерго".

Зараз тривають переговори між Кабінетом Міністрів і керівництвом футбольного клубу "Карпати" про перехід команди на спортивну "Арену Львів". Домовленостей не досягнуто.

Для керівництва ФК важливі економічний фактор і комфорт уболівальників. Клуб на утримання стадіону "Україна" витрачає у рік 3 мільйони гривень, що у 7 разів менше, ніж необхідно для "Арени Львів".

Тому однією з умов переходу клубу на новий стадіон є 10-12 мільйонів гривень дотацій щороку і влада має запропонувати клубу компенсаційний механізм, наголошує генеральний директор ФК "Карпати" Ігор Дедишин.
 
"Інших перешкод для нашого переходу на стадіон немає. Єдине, що будемо домагатись, щоб міська влада забезпечила транспортне сполучення, а далі вже комфорт для вболівальників ми самі забезпечимо. Стадіон має бути повноцінним комерційний об’єктом", - говорить керівник клубу.  
 
Перш ніж перейти на "Арену Львів", керівництво клубу "Карпати" вимагатиме оцінити реальний стан стадіону щодо його безпеки, видати  державний акт про здачу в експлуатацію спортивного об’єкту, а також міська влада Львова має виконати обіцянку 2008 року –  передати майновий комплекс стадіону "Україна" та прилеглі земельні ділянки ФК "Карпати".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
13:10
мапаВ Україні ще два дні дощитиме
12:54
Суд виніс вирок солдату-строковику, який розстріляв нацгвардійців у Дніпрі в 2022 році
12:44
У Росії знову вирішили обійтися без ходи "Безсмертного полку" на 9 травня
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
Усі новини...