МЗС: візит представників ПАРЄ ніхто не затягує

Вівторок, 26 березня 2013, 12:48

У Міністерстві закордонних справ називають безпідставною інформацію про затягування візиту співдоповідачок ПАРЄ до України.

Про це заявив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

"Інформація про те, що Україна нібито затягує з рішенням про узгодження дати візиту співдоповідачок ПАРЄ - не має під собою жодних підстав", - сказав чиновник.

За його словами, ПАРЄ звернулася до української сторони з пропозицією організувати візит 3-4 або 15-16 квітня поточного року.

Він зазначив, що секретаріат Верховної Ради, виходячи з необхідності змістовного наповнення візиту, та з урахуванням графіків керівництва держави і парламенту, запропонував провести цей візит 15-16 квітня, на що в ПАРЄ відповіли згодою.

"При цьому важливо мати на увазі, що 3-4 квітня потрапляє на сесійний тиждень, а тому, з урахуванням важливості персонального голосування депутатів, їхня участь у заходах за участю представників ПАРЄ була неможливою", - зазначив він.

У МЗС переконані, що визначальним чинником у такого роду узгодженнях термінів візиту має бути саме його змістове наповнення і такого самого підходу дотримується сторона ПАРЄ.

"У зв'язку з цим нам незрозумілі спроби знайти якісь інші мотиви в цій ситуації, окрім стандартного процесу узгодження сторонами взаємоприйнятних дат візиту", - наголосив Перебийніс.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомили, що влада України вже два місяці перешкоджає прибуттю в країну представниць моніторингової місії ПАРЄ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News