Міліціонерам, які зґвалтували кийком затриманого, дали від 4 до 10 років в'язниці

Вівторок, 26 березня 2013, 14:19

Петровський районний суд Донецька засудив до 10, 5 і 4 років ув'язнення 3 міліціонерів, які побили і зґвалтували кийком затриманого за розпивання пива в громадському місці.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Олександр Фунжій 26 березня, повідомляють "Українські новини".

Згідно з вироком, дільничного міліціонера Петровського райвідділу міліції Руслана Суткового, який безпосередньо бив та ґвалтував в опорному пункті Михайла Бєлікова, засудили до 10 років тюрми з позбавленням права займати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими функціями строком на 3 роки.

Солдата Вадима Чижкова суд засудив до 4 років тюрми з випробним терміном на 3 роки й з позбавленням права займати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими функціями строком на 3 роки.

Він визнаний винним за ч.2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), а за ч.2 ст. 127 Кримінального кодексу (катування) – виправданий.

Начальник дільничних інспекторів Петровського райвідділу міліції підполковник Олег Заєць, який особисто не брав участь у катуваннях затриманого, але вимагав з нього 1,5 тисячі гривень за те, що допоміг йому піти з опорного пункту живим, засуджений до 5 років позбавлення волі з випробним терміном 3 роки.

Його засудили за ч.3 ст. 364, ч.1 ст. 396 (зловживання владою або службовим становищем, приховування злочину, замах на злочин), а за ч.1 ст. 368 (одержання хабара) і ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) Кримінального кодексу – виправдали.

Суд також зобов’язав усіх 3 засуджених сплатити грошовий штраф на користь держави й позбавив їх військових звань.

Суд прийняв рішення стягнути з Державного казначейства на користь постраждалого Бєлікова 250 тисяч гривень морального збитку.

Як відомо, 17 червня 2012 року Бєлікова затримали за розпивання пива в громадському місці й доставили в опорний пункт. Там затриманого побили і зґвалтували кийком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування