"УДАРівець": журналістів на "дерибан" не пускала або охорона, або прес-служба

Вівторок, 26 березня 2013, 16:41

Глава бюджетного комітету парламенту, регіонал Євген Геллер не має відношення до недопуску преси на засідання комітету у вівторок.

Як повідомив член бюджетного комітету, депутат від фракції "УДАР" Павло Різаненко, в ході засідання бюджетного комітету у вівторок обговорювалося питання, пов'язане з недопуском преси.

"Питання було піднято вже в розділі "Різне". Ми звернули увагу, я і пані Калетник (перший заступник глави комітету Оксана Калетник), на ситуацію, яка склалася сьогодні", - сказав він.

"Глава нас запевнив, що він ніяких розпоряджень нікому не давав і не має до цього жодного відношення. Тобто проблему необхідно шукати або в службі охорони, або в прес-службі парламенту", - заявив "УДАРівець".

У той же час, за словами Різаненка, закон про парламентські комітети розписаний таким чином, що засоби масової інформації повинні мати повний доступ, але проведення відео- та аудіозапису, а також зйомки, мають відбуватися виключно за погодженням голови комітету.

"Разом з тим, це все вже повинно відбуватися на засіданні комітету. Тобто коли ЗМІ вже зайшли на засідання комітету. Тобто, якщо головуючий заперечує проти проведення аудіо-, відеозаписів, депутати можуть це питання проголосувати, але обмежень щодо доступу ЗМІ - такого положення немає", - сказав депутат.

Як відомо, у вівторок пресу не пускали на засідання бюджетного комітету Верховної Ради, на якому планувалося розглянути питання про перерозподіл 1,7 млрд грн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...