Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через погоду можуть звільнити не лише столичних чиновників - Вілкул

Четвер, 28 березня 2013, 22:52

За результатами ліквідації можливих паводків можуть бути серйозні кадрові рішення в столиці та регіонах.

Про це заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул в ефірі Першого національного телеканалу.

"На сьогодні вже зрозуміло, хто спрацював краще, хто спрацював гірше. Але повний, стовідсотковий розбір польотів буде проведено після ліквідації ситуації з паводком та пропуску паводку. І цілком можливі нові серйозні кадрові рішення, причому не тільки в столиці, але і в регіонах" , - сказав він.

Водночас перший заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк вважає, що українці повинні більше довіряти попередженням і рекомендаціям органів влади про те, як діяти в разі серйозного погіршення погодних умов.

"Усі вважають, що те, що говорить влада, - неправда. На жаль, на негативному досвіді всі переконалися, що це правда, і те, що рекомендують органи влади, потрібно виконувати. Всі ми ставимо в приклад закордон, але там ні в кого не виникає думки виїхати на смугу зустрічного руху і зробити затор в 20-30 км, який необхідно розтягувати дві доби", - сказав він.

За словами чиновника, прогноз про погіршення погодних умов у Києві та Київській області 22-23 березня був за два-три дні.

"22 березня, коли столиця опинилася в стані колапсу, інформація у всіх була достовірна. Але підкреслюю, всі сподівалися, що обійдеться", - зазначив Данилюк.

У свою чергу заступник начальника департаменту ДАІ Володимир Рєзников сказав: "Ми також поширювали інформацію серед громадян. На жаль, наші громадяни не сприйняли серйозно попередження про жахливі погодні умови, які будуть 22-23 числа, деякі з них не зробили висновків з тих неприємностей, які пережили в західній частині України 14-16 березня".

Як відомо, 26 березня голова КМДА Олександр Попов прийняв відставку свого першого заступника Олександра Мазурчака.

Своє рішення звільнений пояснив тим, що вважає незадовільною роботу міських служб, за яку він відповідає, по ліквідації наслідків рясного снігопаду в столиці.

28 березня Попов призначив виконуючим обов'язки першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування