Влада Чернівців просить опозицію не займати центральні площі

П'ятниця, 29 березня 2013, 12:35

Чернівецька міська влада рекомендує опозиції перенести проведення акції "Вставай, Україно!", яка має відбутися 30 березня, з центральних площ міста.

Про це повідомили у прес-службі облорганізації "Батьківщини", передає УНІАН.

Акцію, за участю лідерів фракцій "Свободи" Олега Тягнибока, "Батьківщини" Арсенія Яценюка та "Удару" Віталія Кличка, планується провести на Соборній і Центральній площах Чернівців.

Влада рекомендує опозиції змінити місце проведення акції, оскільки у цей день з 10 ранку до 20 вечора "усі центральні майданчики міста будуть зайняті вітальними мітингами маловідомих організацій до Дня визволення Чернівців від фашистських загарбників".

Водночас, як зазначають в облорганізації, акція опозиції у Чернівцях відбудеться 30 березня там, де і планувалася.

У прес-службі заявляють, що таку тактику влада уже застосовувала під час місцевих виборів, коли міськрада відмовила опозиції у проведенні вуличного телемосту через начебто мітинги на всіх площах міста за участю молодіжної організації Партії регіонів.

"Оскільки повідомлення міської ради має рекомендаційний характер, а стаття 39 Конституції України, яку міськрада, вочевидь, уважно читала, оскільки неодноразово на неї посилається, гарантує нам право мирних мітингів, походів і демонстрації, то вважаємо наше завчасне повідомлення про намір провести мирну акцію достатнім для її проведення", - підсумували у організації.

Як відомо, мітинги "Вставай, Україно" вже відбулися у Вінниці, Ужгороді, Львові та Івано-Франківську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News