Кличко вимагає від Пшонки розслідувати, як Азаров виганяв депутата

П'ятниця, 29 березня 2013, 14:03

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко вимагає від Генпрокурора Віктора Пшонки розслідувати факти перешкоджання діяльності нардепа Сергія Капліна

Про це йдеться у його зверненні до Пшонки, повідомляє прес-служба УДАРу.

"Прошу взяти на особистий контроль та забезпечити здійснення досудового розслідування фактів перешкоджання діяльності депутата Капліна, а також перевищення влади та службових повноважень прем’єром Азаровим, за результатами якого вжити відповідних заходів реагування", - йдеться у зверненні.

Кличко нагадав, що Каплін хотів надати на засіданні уряду пропозиції щодо боротьби із наслідками стихії, і запропонувати ініціювати звільнення окремих міністрів.

"Натомість, прем’єр Азаров, віддавши незаконну вказівку силовими методами видалити народного депутата Капліна із залу засідань кабміну, фактично позбавив його законної можливості взяти участь у засіданні уряду", - наголошує Кличко.

"Цим він вчинив протиправні дії із перевищенням влади та службових повноважень та перешкодив законній діяльності народного депутата", - наголошує лідер "УДАРу".

Кличко підкреслив, що відповідно до регламенту кабміну, у засіданні уряду можуть брати участь, зокрема нардепи.

А згідно із законом "Про статус народного депутата України" ніхто не має права обмежувати його повноваження, крім випадків, передбачених Конституцією, цим та іншими законами України.

Кличко також вимагає перевірити правомірність дій та бездіяльності щодо ліквідації наслідків стихії з боку керівництва мінінфраструктури, МВС, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ДАІ, Укравтодору, Укрзалізниці, голів відповідних облдержадміністрацій та голови КМДА.

Кличко вимагає від Пшонки вжити заходів прокурорського реагування щодо усунення порушень Конституції та законів, а також захисту конституційних прав і законних інтересів громадян України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News