ЧФ РФ займає кримську землю без договорів про оренду

Неділя, 3 березня 2013, 08:31

На сьогодні не існує жодного договору оренди на жоден об'єкт або земельну ділянку, які займає у Криму Чорноморський флот РФ.

Цих договорів немає, бо від початку не була проведена інвентаризація та оцінка вартості об'єктів і земельних ділянок, пише у статті для ZN.UA оглядач Володимир Кравченко.

Автор статті нагадує, що угода про розрахунки за ЧФ РФ визначає основні параметри оренди, однак цей документ сам по собі не є договором оренди.

"Інвентаризація - це інструмент, необхідний Україні для того, щоб підписати договори оренди. Майном України користуються вже 20 років, воно зношується, приходить у непридатність, а ми не маємо жодної інформації ні про ціну цього майна, ні про його стан", - розповів директор міжнародних програм Центру НОМОС Дмитро Штибліков.

Деякі об'єкти, що використовуються російськими моряками, навіть не внесені в додаток № 2 до угоди між Україною та Росією про розміри і параметри поділу ЧФ Росії. Йдеться, зокрема, про 13-ть причальних споруд у Севастополі.

Хоча формально Київ і Москва домовилися провести інвентаризацію ще на початку 2000-х, процес цей досі не завершений, попри заяви деяких українських чиновників.

Росіяни блокують проведення цих робіт, не допускаючи українських експертів на об'єкти і земельні ділянки або не визнаючи результати інвентаризації. У різний час у них була різна мотивація.

Зараз переговірники з російської сторони пропонують Києву провести інвентаризацію паралельно з проведенням українською стороною капітального ремонту приміщень, які займають підрозділи ЧФ Росії, пише оглядач.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News