Путін і Янукович обмізкують те, про що ніяк не домовляться

Неділя, 3 березня 2013, 14:17

Під час переговорів президентів Росії та України планується розглянути питання забезпечення стійкої динаміки зростання економічної співпраці.

Про це повідомляє в неділю прес-служба президента Росії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президенти продовжать діалог про можливе підключення України до інтеграційних процесів на євразійському просторі - до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану і ЄЕП", - заявили у Кремлі.

З урахуванням розбіжностей у підходах щодо деяких аспектів співпраці в газовій сфері (ціноутворення та обсяг газу, який закуповує Україна) сторони продовжують вести роботу з розвитку договірно-правової бази у цьому напрямку.

"Передбачається також розглянути питання взаємодії в атомній енергетиці в контексті інтеграції атомних енергопромислових комплексів Росії та України відповідно до меморандуму між ДК "Росатом" і Міненергетики України, підписаного 12 липня 2012 р. у Ялті", повідомляють у Кремлі.

Зовнішньополітична координація Москви та Києва у справі забезпечення регіональної стабільності та безпеки, зокрема в питаннях сприяння Придністровському врегулюванню, набуває нового звучання в контексті цьогорічного головування України в ОБСЄ.

Традиційно серйозну увагу президенти Росії й України приділяють питанням просування культурно-гуманітарних зв'язків.

"Великими подіями тут мають стати спільні святкування 1025-річчя Хрещення Русі у 2013 році і 200-річного ювілею Т.Г.Шевченка у 2014 році", - повідомляють у прес-службі.

Янукович відвідає Росію 4 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування