У місті, де горіла ТЕС, людям роздають обігрівачі й обнадіюють потеплінням

Субота, 30 березня 2013, 10:37

У Світлодарську Донецької області внаслідок пожежі на Вуглегірській ТЕС досі відсутнє централізоване теплопостачання.

Як повідомляє прес-служба уряду, за інформацією заступника голови Донецької облдержадміністрації Валерія Лукашенка, водопостачання, електропостачання та газопостачань міста не припинялися. Відразу ж після пожежі були задіяні резервні джерела води, а електропостачання переключено на мережі інших постачальників електроенергії.

Централізоване теплопостачання відсутнє, але у людей є можливість користуватися електрообігрівачами. За розпорядженням голови Донецької ОДА Андрія Шишацького були оперативно придбані електрообігрівальні прилади, і роздані людям. У першу чергу їх отримали соціально незахищені громадяни.

"За повідомленням Гідрометцентру в найближчі добу на території Донецької області очікується значне потепління, але в разі необхідності, люди будуть забезпечені джерелами тепла", - повідомляє прес-служба.

Шишацький доручив розробити автономну схему оптимізації теплопостачання в Світлодарську незалежну від роботи Вуглегірської ТЕС. До наступного опалювального сезону така схема повинна вже працювати.

У зв’язку з пожежею на Вуглегірській ТЕС президент Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів вжити вичерпних заходів щодо ліквідації пожежі та надання необхідної допомоги потерпілим.

На виконання цього доручення прем’єр Микола Азаров розпорядився створити в уряді міжвідомчу комісію для встановлення причин аварії. Комісію очолив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

На даний час комісія працює на місці аварії з метою проведення розслідування причин та обставин аварії на Вуглегірській ТЕС, за результатами якого буде підготовлено наказ щодо усунення виявлених порушень і недоліків та притягнення до відповідальності винних осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування