"Інтер" ліквідовує громадську раду, бо не потребує "цензурування своєї роботи"

Четвер, 7 березня 2013, 17:03

Власники телеканалу "Інтер" розривають Меморандум щодо співпраці з громадською радою.

Про це повідомляє прес-служба U.A. Inter Media Group Limited.

"Керівництво телеканалу має всі підстави покладатися на професіоналізм творчого колективу "Інтера", який не потребує зовнішнього нагляду і цензурування своєї роботи.

Оцінювання ефективності роботи телеканалу "Інтер" має відбуватися за однаковими критеріями для усіх комерційних телеканалів України", - сказано у повідомленні.

"За цих умов телеканал "Інтер" не вбачає необхідності у подовженні дії Меморандуму", - додали в прес-службі.

При цьому на каналі зазначили, що сьогодні "Інтер" "реалізує нову стратегію розвитку каналу, в основу якої покладено концепцію зміцнення лідируючих позицій на українському телевізійному ринку".

"Останнім часом зафіксоване зростання довіри телеглядачів до телеканалу "Інтер". Зокрема, повернення до нашого ефіру програми Савіка Шустера ("Шустер Live") дозволило отримати високі рейтингові показники", - заявляють власники каналу.

Як відомо, після відставки колишнього власника "Інтера" Валерія Хорошковського з посади віце-прем’ра на "Інтері" запрацювала громадська рада, яка моніторила збалансованість інформаційного мовлення каналу.

Для цього було підписано Меморандум. До громадської ради увійшли, зокрема, представники Міжнародного фонду "Відродження" і активісти.

Згодом співвласниками каналу "Інтер" стали бізнесмен Дмитро Фірташ та голова адміністрації президента  Сергій Льовочкін.

Після цього менеджмент "Інтера" відмовився брати участь у засіданні громадської ради 22 лютого у Варшаві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування