ПАРЄ розчарована позбавленням Власенка мандата

Четвер, 7 березня 2013, 18:51

Співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ висловлюють "глибоку стурбованість та розчарування" у зв'язку з позбавленням Сергія Власенка депутатського мандата.

Про це йдеться в спільній заяві, зробленій співдоповідачками Маїліс Репс та Маріеттою де Пурбе-Лундін разом із доповідачем із питання розмежування політичної та кримінальної відповідальності Пітером Омтзігтом, текст якої передано агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у Брюсселі.

"Це викликає відчуття, що Власенка покарано за політичний союз та юридичні поради ув'язненому екс-прем'єру Юлії Тимошенко. Його позбавили народного мандата за допомогою процедури, яку було неодноразово порушено", - стверджують депутати ПАРЄ.

Вони також нагадали, що нещодавно Власенко не зміг прибути на пленарне засідання ПАРЄ, оскільки "його утримали від відвідування".

"Ми можемо лише погодитися з Кетрін Ештон та Штефаном Фюле, які заявили, що виборці, а не суд можуть вирішувати, яким має бути склад парламенту", - заявили політики.

Як відомо, 6 березня Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Власенка.

Цим рішенням ВАСУ задовольнив позов голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень цього парламентаря. Позов спікера парламенту до суду аргументувався поєднанням Власенком депутатських повноважень та адвокатської діяльності.

Власенко є захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко у низці кримінальних справ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування