Випадок з Власенком суперечить заяві Януковича – європейський експерт

Четвер, 7 березня 2013, 21:27

Брюссель "із великим розчаруванням" стежить за подіями в Україні, які повністю йдуть у розріз із заявами українського керівництва.

Таку думку щодо можливої реакції офіційного Брюсселя на останні події в Україні, пов'язані з позбавленням депутатських повноважень Сергія Власенка, в четвер у Брюсселі висловила провідний експерт Європейського політичного центру Аманда Пол.

"Я б сказала, що Брюссель дивиться на події з великим розчаруванням. Відповідь української сторони особливо розчаровує таку людину, як комісар Фюле, який намагався зробити більше, ніж міг. Він втрачає надію, швидше за все, це можна назвати відчаєм", - вважає експерт.

Пол назвала останні події "вкрай негативним розвитком, який повністю суперечить усьому, про що ЄС просив Україну".

"Це говорить про те, що вони не слухають", - вважає експерт.

Водночас вона вважає, "що вікно можливостей" для підписання Угоди про асоціацію "ще відкрито, тому що рішенню можуть дати задній хід".

"Ще є час, щоб зробити необхідні зміни", - сказала Пол.

"Два тижні тому (на саміті Україна-ЄС) все було покладено на стіл, українська сторона взяла на себе зобов'язання, президент особисто. І через два тижні ми отримали те, що сталося з Власенком - це, чесно кажучи, не хороший сигнал стосовно того, що Янукович не дотримується того, про що було домовлено на саміті", - заявила експерт.

"Випадок з Власенком сприйнято як черговий випадок виборчого правосуддя і повністю суперечить заяві президента Януковича", - охарактеризувала ситуацію Пол.

Як відомо, 7 березня ВАСУ позбавив народного депутата від "Батьківщини" Власенка мандату.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...