Свідчення Кужель ставлять під сумнів підозру Тимошенко у вбивстві Щербаня – захисник

Субота, 9 березня 2013, 13:54

Свідчення Олександри Кужель повністю зруйнували сценарій влади щодо начебто причетності Юлії Тимошенко до справи про вбивство Євгена Щербаня.

Таку думку висловив захисник Тимошенко Олександр Плахотнюк, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Плахотнюк вважає, що останні заяви представників Генпрокуратури щодо показів Кужель нагадують істерику, оскільки громадськість дізналася про ті факти, які влада намагалася приховати, і що їх достатньо для того, щоб поставити під сумнів підозру щодо начебто причетності Тимошенко до справи Щербаня.

Плахотнюк підкреслив, що "Кужель фактично є свідком ГПУ, бо вона ще у травні 2012 року протягом 7 годин допитувалася слідчими прокурорами, однак, протокол її показань прокуратура намагалась приховати, оскільки він руйнував сфальшовану проти Юлії Тимошенко конструкцію щодо начебто причетності до справи Щербаня".

"По-перше, Олександра Кужель - це не свідок захисту, бо вона допитувалася ГПУ ще у травні 2012 року. По-друге, свідок Кужель наголосила, що у Євгена Щербаня були нормальні робочі стосунки з Павлом Лазаренком і саме загиблий наполягав на тому, щоб депутати його фракції одностайно підтримали Лазаренка при затвердженні на посаді прем’єр-міністра",- зазначив захисник.

"Свідок Олександра Кужель наголосила, що між ІСД та ЄЕСУ був укладений контракт про співпрацю ще у 2005 році, а добрі стосунки між Євгеном Щербанем та Юлією Володимирівною підтверджує факт запрошення Юлії Тимошенко на святкування 50-річчя Щербаня, хоча вона не була на той час впливовим політиком", - додав він.

Плахотнюк також звернув увагу на показання Кужель, де вона наголосила про можливість існування конфлікту між Щербанем та компанією "Ітера".

Захисник вважає, що "ГПУ має не перекручувати інформацію, оприлюднену Кужель, а звернути увагу на показання свідка щодо існування кількамісячного конфлікту між Володимиром Щербанем та Євгеном Щербанем перед загибеллю останнього".

"З показань свідків виходить, що конфлікт існував протягом кількох місяців. Євгеній Щербань фактично змусив Володимира Щербаня залишити посади керівника фракції та лідера Ліберальної партії, бо політичне майбутнє своєї політичної сили пов’язував з Євгеном Марчуком", - зазначив Плахотнюк.

За його словами, "ГПУ має відреагувати на свідчення Олександри Кужель, яка наголосила на необхідності відкриття окремого впровадження щодо з’ясування долі майна та бізнесу загиблого Євгена Щербаня та повернення його законним спадкоємцям - дітям".

"Інформація про те, що діти загиблого Євгена Щербаня були проти того, щоб їх опікуном був Володимир Щербань і що на справжнього опікуна - Юрія Дідуха - та сина загиблого - Руслана Щербаня здійснювався замах, також може допомогти встановити істину у цій справі", - заявив захисник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування