Азаров придумав, як заробити на неправильній парковці

Понеділок, 1 квітня 2013, 10:52

Кабінет Міністрів пропонує змінити правила паркування та ввести штрафи до 360 гривень за їх невиконання.

Якщо документ затвердять, то власник авто, навіть заїхавши на парковку на 10 хвилин, повинен буде сплатити годинний тариф, повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Ділову столицю".

У разі порушення правил і розміщення автомобіля без оплати штраф складе 8-12 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (136-204 гривень) і перевищує максимальну вартість паркування в 10-20 разів.

Для тих, хто припаркується в місцях для інвалідів та інших пільгових категорій населення і навіть заплатить за тарифом, штраф складе 15-18 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (255-360 гривень).

Штрафувати порушників будуть або працівники комунального підприємства, або спеціально створені адміністративні комісії, або співробітники ДАІ.

У той же час повноваження даішників планується суттєво розширити: їм буде дозволено блокувати колеса, евакуювати на штрафмайданчик автомобіль неплатників, а також тих, хто буде пересуватися на парковці або припаркує авто неправильно.

Згідно з діючими правилами, водії можуть залишати автомобіль на стоянці безкоштовно на 5-15 хвилин.

За відсутність паркоматів планується штрафувати чиновників, які займаються паркуванням. Сума штрафу складе 510-680 гривень, а якщо протягом року обладнання так і не буде встановлено, ця сума зросте до 1,7 тисяч гривень.

Ініціатори законопроекту вважають, що нововведення зроблять паркувальний бізнес цікавим для інвесторів.

Як відомо, київська влада запланувала збільшити забезпеченість населення столиці місцями для паркування та зберігання автотранспорту на 21,66 тисяч машиномісць.

Зараз у Києві функціонує 87 паркоматів, 30 з яких з'явилися на початку 2013 року. До кінця року столична влада має намір встановити ще 150 паркоматів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування