Одного депутата "викинули" з засідання Кабміну, іншого не пустили - "Свобода"

Понеділок, 1 квітня 2013, 12:30

У понеділок народного депутата від "Свободи" Юрія Сиротюка не пустили на засідання Кабінету міністрів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Сьогодні відчув прискіпливу увагу урядової охорони до свого статусу, адже на кожному поверсі у мене вимагали службове посвідчення. Згодом просто переді мною охоронці закрили двері до зали засідань", - зазначив Сиротюк.

"Після тривалої затримки та "службових з‘ясовувань" без пояснень мені було заборонено доступ до приміщення, де мало відбутися засідання", - додав "свободівець".

Пізніше з засідання Кабміну видворили ще одного "свободівця" Олександра Мирного.

"Це рішення урядовці ухвалили за вказівкою Прем‘єр-міністра Азарова. Мотивацією до ухвалення цього рішення стала нібито відсутність в Олександра Мирного доступу до державної таємниці", - повідомили в прес-службі.

За їх словами, Сиротюк, який має такий доступ, взагалі не був допущений на засідання Кабміну.

Як зазначає Мирний, урядовці не проводили обговорень.

"Жодного обговорення рішень не було, попри те що уряд – колегіальний орган, який мав би виносити ухвали на підставі широкого й змістовного обговорення. Проте за винятком кількох питань рішення ухвалювали в режимі "знаків та жестів", - додав Мирний.

Свободівець Сиротюк розповів, що серед питань, які має розглянути Кабмін на засіданні 1 квітня, є питання про ратифікацію Угоди між КМУ та урядом РФ про реадмісію та проект відповідного розпорядження КМУ.

За його словами, на Кабміні також мало розглядатися питання внесення змін до деяких постанов КМУ з питань використання коштів, передбачених в держбюджеті для підтримки розвитку підприємств АПК.

Крім того, повинно бути розглянуте питання затвердження порядку використання коштів, передбачених в держбюджеті для створення та розповсюдження національних фільмів.

"Вочевидь, режим склав чорний список "неблагонадійних" народних депутатів. Туди потрапляють будь-які нардепи, які аналізують і критично коментують дії виконавчої гілки влади", – вважає Сиротюк.

Він також надав проект порядку денного засідання Кабміну на 1 квітня.

Як відомо, у середу прем'єр Микола Азаров вигнав з засідання депутата Верховної Ради від УДАРу Сергія Капліна.

Раніше лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявляв, що на понеділок 18 березня було призначене закрите засідання Кабміну, але його скасували відразу ж після того, як на нього прибули народні депутати.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News