Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС взявся за вибори у Києві. Прохання пришвидшити розгляд не було

Понеділок, 1 квітня 2013, 14:47

Конституційний суд 29 березня розпочав розгляд подання депутатів від Партії регіонів щодо дати виборів у Києві.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі Конституційного суду.

"Колегія суддів Конституційного Суду на засіданні 29 березня 2013 року прийняла Ухвалу про відкриття конституційного  провадження у справі за конституційним поданням 48 народних депутатів", - йдеться у відповіді.

"Згідно з Регламентом Конституційного Суду ця справа має далі розглядатися на пленарному засіданні Суду у строки визначені статтею 57 Закону "Про Конституційний Суд"", - додали в документі.

Згідно з законом, подання має розглядатися протягом трьох місяців. Строк скорочується до одного місяця у випадку, якщо суд визнає питання невідкладним.

Водночас у прес-службі наголосили, що "як випливає із конституційного подання – суб’єкт (48 депутатів) не звертався до Суду про розгляд цього подання як невідкладного".

На уточнення, чи звертався з відповідним проханням до КС спікер Верховної Ради Володимир Рибак, як про це домовлялися депутати 21 березня, в суді уточнили, що такого звернення не було.

Як відомо,  48 депутатів надіслали до КС подання щодо офіційного тлумачення положень частини другої статті 136, частини третьої статті 141 Конституції, абзацу першого частини другої статті 14 Закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Мотивуючи цим своїм поданням Партія регіонів відмовилась проголосувати в цілому за призначення виборів мера Києва та депутатів Київради на 2 червня.

Тому 21 червня постанова була прийнята в першому читанні. "Регіонали" також одразу заявили, що не голосуватимуть за постанову далі, поки не отримають висновку КС.

Повноваження Київради закінчуються наприкінці травня цього року.

Мер Києва Леонід Черновецький достроково зняв із себе повноваження 1 червня 2012 року, з того моменту його повноваження виконує секретар Київради Галина Герега.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування