Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко проситься на допит Тарути у Київ

Понеділок, 1 квітня 2013, 16:35

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко хоче бути присутньою при допиті бізнесмена Сергія Тарути на суді у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Про це повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, передає "Интерфакс-Украина".

"Юлія Володимирівна написала відповідну заяву на ім'я начальника Качанівської колонії Колпащікова ще тиждень тому", - сказав він.

Як відомо, раніше суд задовольнив клопотання захисту і призначив допит Тарути в якості свідка у "справі Щербаня" на вівторок, 2 квітня.

Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви.

18 січня 2013 року на брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства депутата Євгена Щербаня в 1996 році, а Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Тимошенко і Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.

У лютому-березні 2013 року в суді на стадії досудового слідства по "справі Щербаня" були допитані три свідка обвинувачення і один свідок захисту.

Тимошенко на допитах не була присутня, хоча її захист неодноразово заявляв про бажання екс-прем'єра особисто брати участь в цих допитах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування