"Зразковий" депутат хоче змусити колег звітувати

Понеділок, 1 квітня 2013, 17:22

Депутатів необхідно змусити надавати виборцям більш вичерпні і ґрунтовні звіти про свою діяльність.

Відповідні зміни пропонує внести у закон "Про статус народного депутата" депутат-мажоритарник Юрій Дерев'янко, повідомляє його прес-служба.

Зокрема, документ передбачає зобов'язати депутатів щорічно, не пізніше 1 квітня, звітувати перед громадянами про свою діяльність за попередній рік. Надавати вичерпну інформацію парламентарі повинні будуть шляхом її оприлюднення на особистій сторінці, розміщеній на веб-сайті Верховної Ради.

Автор законопроекту також пропонує чітко визначити, які саме дані будуть входити у звіти нардепів. Так, у звітність пропонується включити інформацію щодо автобіографії депутата, декларацію про майно і доходи, а також вичерпний перелік усіх витрат і зобов'язань фінансового характеру.

Документом передбачається, що парламентарі будуть звітувати про розходи, які стосуються депутатських повноважень, і використання депутатських пільг. Зараз з цією інформацією неможливо ознайомитися у вільному доступі.

Крім того, Дерев'янко також пропонує зобов'язати депутатів оприлюднювати на особистій сторінці відомості щодо службових відряджень із зазначеними витратами, інформацію про прийом громадян та списки помічників-консультантів.

Як відомо, раніше Юрій Дерев'янко оприлюднив свої витрати та результати роботи за 100 днів.

Всю свою зарплату у парламенті він направив до лікарень свого округу і тричі скористався своїми пільгами як нардепа.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...