Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор натякнула Тимошенко, що терпець скоро може увірватися

П'ятниця, 12 квітня 2013, 18:49

Прокурор у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" Марина Капінос вважає, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко зловживає терплячістю прокуратури.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"Поведінку підозрюваної ми розцінюємо як ігнорування і грубе порушення вимог закону, а також демонстративне нехтування тими стандартами, які є основними в країнах Європи, я маю на увазі повагу до суду", - заявила Капінос.

За її словами, "засуджена знову не з’явилася для участі у судовому засіданні, хоча в цей же час заявляє про начебто своє бажання бути присутньою на судових засіданнях у Києві, та призначає собі зустрічі із народними депутатами".

"Це говорить про вибірковість, я підкреслюю вибірковість підозрюваної в питаннях закону, перед яким, я хочу нагадати, рівні усі громадяни нашої держави. У своїх заявах підозрювана не рідко закликає та взиває до вимог закону, які ж сама порушує, чим демонструє подвійні стандарти", - сказала Капінос.

Крім того, прокурор наголосила на тому, "Тимошенко зловживає своїм правом, бо напевно вважає себе відмінною від усіх інших підозрюваних та засуджених в нашій державі".

Щодо можливості примусової доставки підсудної, Капінос зазначила:

"Терпимістю та намаганням органів прокуратури у даному випадку не допускати будь-яких примусових заходів засуджена також зловживає. Ми готові почекати ще певний проміжок часу, але правом ініціювати примусову доставку ми можемо скористатися у будь-який момент".

Як відомо, Київський райсуд Харкова переніс на 23 квітня розгляд кримінальної справи за обвинуваченням Тимошенко в зловживанні на посаді керівника ЄЕСУ. Засідання суду тривало близько 17 хвилин.

У ході його представник держзвинувачення заявив про неможливість розгляду справи за відсутності обвинувачуваної.

Київський районний суд Харкова провів уже 18 засідань у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" станом на 12 квітня.

Тимошенко звинувачують у організації приховання валютного виторгу, організації кількаразового ухиляння від сплати податків на загальну суму понад 16 мільйонів гривень, розкрадання й замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування більше 25 мільйонів гривень ПДВ, службової підробки й замаху на розтрату 405,5 мільйонів доларів засобів державного бюджету.

Тимошенко очолювала корпорацію ЄЕСУ, яка займалася імпортом природного газу, з 1995 до 1997 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування