Тюремники показали, як Тимошенко нібито відмовлялась від побачення

П'ятниця, 12 квітня 2013, 20:18

Державна пенітенціарна служба оприлюднила відео розмови екс-прем'єра Юлії Тимошенко з керівником Качанівської колонії Ігорем Колпащіковим.

Відео розмістили на сайті ДПтС.

"Прес-служба вимушено публікує відео, на якому вже не перший раз керівник колонії Ігор Колпащіков вмовляє засуджену Тимошенко пройти до кімнати короткострокових побачень для зустрічі з народними депутатами", - прокоментували у відомстві.

"У відповідь засуджена кричить, що все фальшується і говорить про те, що вимагає побачення, хоча при цьому навіть не підводиться зі стільця і не збирається виходити з кімнати на запрошення керівника пенітенціарної установи", - заявили у Державній пенітенціарній службі.

"Колпащіков неодноразово пропонував засудженій свою допомогу, пропонував встановити ліжко у кімнаті для побачень, однак засуджена так і не відреагувала на жодну пропозицію Колпащікова. Вона просто продовжувала кричати про сфальшоване відео", - додали у відомстві.

"Все це нагадує цирк і не більше. Я стою поряд, пропоную пройти до кімнати, пропоную свою допомогу, пропоную провести її до кімнати, вона навіть не повертається в мою сторону і монотонно повторює одні й ті самі тези. Як бути в такій ситуації, як ще вмовити її вийти до депутатів, я якщо чесно вже не знаю…", - прокоментував Колпащіков.

"Вона постійно кричить, що фальшується, але що фальшується? Ми вимушено фіксуємо її поведінку на відео, інакше в нас немає другого шляху. Інакше просто ніхто не повірить в те, що засуджена здатна таке робити, а так все чітко видно, і робіть висновки самі…", - додав він.

"Вкотре зазначаємо, що деякі політики свідомо поширюють неправдиву інформацію про те, що сьогодні відбувалося у лікарні з власних політичних мотивів", - заявили в ДПтС.

"Крім того, прес-служба ДПтС України вкотре наголошує на тому, що усі побачення засуджених мають проходити, згідно вимог закону, у спеціально облаштованих для цього кімнатах. Така кімната облаштована і у ЦКБ спеціально для Тимошенко", - йдеться у заяві відомства.

"Ця кімната чітко відповідає тим стандартам, як це передбачено нормативно-правовими документами. І в кожній пенітенціарні установі є такі кімнати і усі засуджені нашої держави проводять свої короткострокові побачення у таких приміщеннях", - заявили у ДПтС.

Водночас захисник екс-прем'єра Сергій Власенко вважає, що "недопуск захисників і соратників до Тимошенко та інші події останніх двох днів свідчать про продовження політичних репресій в Україні".

"Кілька днів тому у нас було таке відчуття, що питання політичних репресій в Україні нарешті зрушило з мертвої точки і почало якимось чином вирішуватися ... але сьогодні абсолютно очевидно, що це просто ілюзія. Політичні репресії в Україні тривають, ніхто не має наміру їх припиняти", - заявив він журналістам.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування