Луценко не вірить, що Янукович випустить Тимошенко зараз

Субота, 13 квітня 2013, 10:15

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не вірить, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко вийде на волю найближчим часом.

В інтерв’ю "Дзеркалу тижня. Україна" на питання, чи вірить він, що Тимошенко вийде на волю, Луценко відповів: "Я в цьому переконаний, але не думаю, що це станеться тепер".

На питання, що має статися, щоб у голові президента Віктора Януковича народилася думка про помилування Тимошенко, екс-міністр сказав: "Важливо, що станеться у світі, який оточує цю голову та її носія".

Він пояснив, що має на увазі і зовнішній чинник, і процеси всередині країни.

"Процедура помилування регулюється не Конституцією й не законами, а указом. Йому під силу цю процедуру спростити, було б бажання. А для цього необхідний тиск — як ззовні, так і, безумовно, зсередини", - додав Луценко.

Він також заявив, що не вірить, що Тимошенко можна перемогти. "Тому що це — Юля. І тому, що вона не сама", - пояснив Луценко. 

Як повідомлялося, раніше в інтерв’ю каналу ТВі Луценко висловив переконання, що Тимошенко випустять з в'язниці достроково.

"Тимошенко не буде відсиджувати у в’язниці надуманий кимось термін за видумані кимось злочини. Вона буде випущена. І завжди краще це зробити на початку, ніж коли це стане катастрофічно для всіх", - заявив тоді Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування