Українські багатії можуть отримати громадянство Кіпру

Понеділок, 15 квітня 2013, 16:55

Влада Кіпру має намір запропонувати громадянство тим вкладникам, які внаслідок фінансової кризи на острові втратили понад три мільйони євро.

З такою заявою виступив президент країни Нікос Анастасіадес у Лімассолі на зустрічі з представниками російських ділових кіл, повідомляє Німецька хвиля з посиланням на Reuters.

За словами президента Кіпру, уряд готує низку заходів, покликаних мінімізувати шкоду, спричинену "російському бізнес-товариству".

Агенція AFP нагадує, що друге за розміром місто Кіпру, у якому зосередились численні росіяни, місцеві мешканці називають "Лімассолград".

За даними Reuters, громадянство можна також отримати, інвестувавши на Кіпр понад три мільйони євро. Раніше ця сума мала сягати десяти мільйонів.

Іншою можливістю отримати громадянство, є купівля нерухомості на Кіпрі ціною понад 15 мільйонів євро.

Для українців, росіян або китайців отримати громадянство Євросоюзу є вельми привабливим з точки зору вирішення візових проблем, йдеться у повідомленні агенції DPA.

Рішення про заплановані заходи може бути ухвалено під час дводенного засідання уряду Кіпру, яке почнеться у понеділок, зявив Анастасіадес.

Він додав, що влада країни розмірковує над подальшими заходами для приваблення інвестиційного капіталу. Йдеться і про податкові механізми для уже зареєстрованих та нових підприємств.

Як повідомляла раніше німецька інформаційна агенція DPA з посиланням на українські джерела, українські громадяни та компанії тримають у кіпрських банках від 10 до 20 мільярдів євро.

На рахунках росіян у банках Кіпру, за даними рейтингового агентства Moody's, перебуває 31 мільярд євро.

З метою подолання боргової кризи на Кіпрі ухвалено рішення про списання частини коштів з вкладів понад 100 тисяч євро.

Власники великих рахунків у Bank of Cyprus втратять навіть до 60 відсотків своїх грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News