Власенко каже, що Тимошенко не повинна нічого писати

Понеділок, 15 квітня 2013, 17:36

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не повинна давати згоду на свою доставку в Київ для участі в допиті свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Про це заявив Сергій Власенко кореспонденту Інтерфакс-Україна, коментуючи заяву глави Державної пенітенціарної служби Олександра Лісіцкова про те, що Тимошенко може бути доставлена ​​до Києва в разі її згоди.

За словами Власенка, у Пенітенціарної служби є дві моделі поведінки.

"Якщо вони вважають, що Юлія Володимирівна хворіє і перебуває на стаціонарному лікуванні в медичній установі, то тоді відповідно до ч.5. Ст.138 УПК це є поважною причиною недоставки її в суд. І вони повинні написати суду: ми не можемо доставити Тимошенко ", - заявив він.

"Або - другий варіант - якщо вони вважають, що вона здорова, вони не повинні її питати, хоче вона їхати на суд чи не хоче. Вони її беруть і везуть. Ось і все - дві моделі поведінки. А вони замість цього роблять маячні заяви, які ні на чому не засновані ", - пояснив захисник екс-прем'єра.

У той же час Власенко підкреслив, що Тимошенко як і раніше наполягає на особистій участі в допитах свідків у справі Щербаня.

Він нагадав, що Тимошенко написала більше десятка заяв, в яких заявила, що звинувачення у вбивстві "абсолютно абсурдні", але враховуючи тяжкість цих звинувачень, вона вимагає доставити її, "щоб побачити людей, які говорять, що вона нібито до цього причетна".

"І в цьому випадку вона готова на відміну від справи (по ЄЕСУ) в Харкові ставити під удар своє здоров'я. Вона чітко виклала свою позицію, і вона не зобов'язана відповідати на дебільні питання в стилі" а берете ви на себе відповідальність за свій стан здоров'я під час транспортування? ", - підкреслив Власенко.

Як повідомлялося раніше, глава Державної пенітенціарної служби України Олександр Лисіцков у понеділок заявив, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко може бути доставлена ​​в суд у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня в разі її згоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування