Опозиція каже, що влада протягує суддів "у мішку"

Четвер, 18 квітня 2013, 13:17

Депутати від опозиції заявляють, що більшість намагається засекретити інформацію про суддів, які мають бути призначені парламентом довічно.

Зокрема, депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець у своєму Facebook написав, що кваліфікаційна комісія відмовилась надати інформацію про суддів, аргументуючи це тим, що ВРУ виконує "церемоніальні" функції, призначаючи суддів на посади.

"Впевнений що парламент має свою думку і далеко не "церемоніальну", а судді в "мішку" суспільству не потрібні", - зазначив він.

Водночас під час розгляду питання про призначення суддів у парламенті у четвер виник конфлікт між опозицією та спікером Володимиром Рибаком.

Опозиціонери вимагали оголосити перерву для наради з керівниками фракцій щодо процедури призначення суддів. Натомість Рибак оголосив розгляд питання, і доповідач вже вийшов на трибуну. На це опозиціонери обурилися і почали вимагати слова.

"Ми оголошуємо перерву з приводу розгляду питання про призначення суддів. Ми просимо у вас, пане голово, в кабінеті провести нараду з керівниками фракцій з приводу процедури і порядку розгляду даного питання. Оскільки у трьох опозиційних фракцій є суттєві питання, який порядок проходження цих кандидатур і як голосувати за безстрокове призначення суддів", - заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

У свою чергу "свободівець" Олег Махніцький зазначив, що опозиція вимагає співдоповіді профільного комітету.

"Сьогодні виглядає так, що це питання засекречують, закривають доступ до інформації. Чому немає співдоповіді профільного комітету? Депутати також хочуть взяти участь у обговоренні", - сказав він.

Після цього Рибак погодився оголосити перерву.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування