Гриценко хоче вигнати депутатів, які не голосували проти уряду

Субота, 20 квітня 2013, 10:39

Нардеп від "Батьківщини" Анатолій Гриценко виступає за виключення з фракції всіх депутатів, які не голосували за відставку уряду.

Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

Гриценко назвав голосування за відставку уряду тестом на опозиційність "по-перше, за ознакою "страшно-нестрашно", по-друге - на наявність бізнесових зв'язків із владою".

"Результати голосування показали, хто не витримав цей тест: не прийшов на засідання, а відтак не проголосував з принципового для опозиції рішення", - зазначив Гриценко.

"Моя думка: таких людей треба виключити з фракції. Досить! Тим більше, що сьогодні на засіданні фракції було оголошено "попередження" тим, хто проголосував всупереч рішенню фракції 16-18 квітня", - додав депутат.

За його словами, фракція зранку в п’ятницю чітко визначилася, що всі мають проголосувати за відставку уряду під загрозою виключення з фракції.

"Депутати, які не виконали рішення фракції, причому це не вперше та ще й після твердого попередження - тест на опозиційність не пройшли", - вважає Гриценко.

На його думку, тепер керівники фракції мають поставити питання про відповідальність на голосування, а фракція має "чесно і відповідально проголосувати".

Як повідомлялося, депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв в ефірі Шустер Live у п’ятницю також заявив, що на засіданні фракції 19 квітня депутатів попередили, що їх можуть виключити з фракції, якщо вони не проголосують за вотум недовіри Кабміну.

Верховна Рада 19 квітня не підтримала резолюцію недовіри Кабінету міністрів, результатом якої могла бути відставка уряду.

За резолюцію недовіри проголосували 190 народних депутатів за необхідних 226 для позитивного рішення.

Згідно з офіційними результатами голосування, під час голосування за проект постанови про висловлення недовіри Кабінету міністрів у залі були відсутні, зокрема, депутати фракції "Батьківщина" Микола Мартиненко, Андрій Павелко, Леонід Сергієнко, Андрій Шевченко, Віталій Данилов, Денис Дзендзерський, Сергій Фаермак.

Не були присутні в залі під час голосування також семеро депутатів фракції "УДАР": Віталій Кличко, Едуард Гурвіц, Микола Паламарчук, Юрій Савчук, Ярослав Дубневич, Віктор Пинзеник, Павло Рябікін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:24
ФДМУ за тиждень провів 8 успішних аукціонів з приватизації на 28,5 мільйонів
19:59
Якою буде освіта у професійних ліцеях і як формуватимуть їхню мережу: відповідає МОН
19:53
"Тиждень чекали": Буданов розповів деталі збиття російського Ту-22
19:49
фотоЗеленський провів нараду біля розбомбленої багатоповерхівки в Дніпрі
19:48
відеоУ Києві рятувальники винесли понад 10 собак і котів із палаючої квартири: 6 тварин загинули
19:35
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій проти РФ
19:27
Нідерланди невідкладно дають понад €200 млн на ППО та снаряди для України
19:26
"Під виглядом співробітників Бюро видурювали у людей гроші": ДБР викрило шахрайську схему
19:15
фотоНа Дніпропетровщині ворог атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу
19:14
Понад 55% мережі системно важливих банків здатні працювати під час блекауту – НБУ
Усі новини...