Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович: Вибори у проблемних округах мають бути за старими правилами

Понеділок, 22 квітня 2013, 15:39

Міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що повторні вибори Верховної Ради в проблемних округах повинні пройти за діючими виборчими правилами.

Про це він сказав на прес-конференції, передають Українські новини.

"Вибори в тих округах, де визнано, що не можна встановити підсумки, звичайно ж, не можуть проходити за іншими правилами, ніж ті, які застосовувалися", - сказав Лавринович.

За його словами, Міністерство юстиції розробило пропозиції, які припускають ті ж умови виборів, які були на момент обрання діючого парламенту.

"Так, закон містить деякі норми, які набувають чинності з 1 липня, але ці норми по правовій логіці не повинні застосовуватися при виборах у цих округах, оскільки тоді в нас маленька частина депутатів буде обиратися за трохи модернізованими нормами, на відміну від тих, за якими обиралися їхні колеги", - продовжив Лавринович.

Він розповів, що напрацьовані Мінюстом пропозиції були спрямовані для експертної оцінки в Європейську комісію "За демократію через право" ("Венеціанська комісія"), Організацію по безпеці й співробітництву в Європі, експертам Європейського Союзу, а також керівникам усіх парламентських фракцій.

"У цій справі для нас, звичайно, дуже важлива експертна оцінка наших колег з європейських структур, але найважливіше - це консенсус у політичному середовищі України", - підкреслив Лавринович.

За його словами, європейські експерти з розумінням ставляться до того, що деякі їхні рекомендації можуть бути не враховані, якщо при цьому відповідні позиції прийняті політичним силами в Україні.

Разом з тим міністр  не зміг спрогнозувати, коли можна чекати висновків від "Венеціанської комісії".

Як повідомлялося, 5 листопада 2012 року Центральна виборча комісія визнала неможливим установлення достовірних результатів голосування в округах №№94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада 2012 року Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах.

28 грудня 2012 року 54 депутати Ради звернулися до КС із проханням дати офіційне тлумачення положень закону "Про вибори народних депутатів", що стосуються проведення повторних виборів депутатів Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування