Громадські діячі просять Януковича звільнити Тимошенко, дехто - до Великодня

Понеділок, 22 квітня 2013, 17:19

Громадські діячі, представники експертної та політологічної спільноти звернулися до президента Віктора Януковича з клопотанням про звільнення Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Відсутність рішення про звільнення Тимошенко для світової громадськості є свідченням недемократичності української влади та однією із головних перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС", - йдеться у зверненні.

 
 

"Очевидна помилка судової системи, яка має наслідком політично вмотивоване ув’язнення Тимошенко, має бути якнайшвидше виправлена. Прикладом усунення наслідків вибіркового правосуддя є ваше рішення від 7 квітня про помилування Юрія Луценка та Георгія Філіпчука", - пишуть громадські діячі.

Звернення підписали понад 30 експертів та політологів.

 
 

Серед них Олексій Гарань, Володимир Фесенко, Ірина Бекешкіна, Олександр Сушко, Тарас Березовець, Олег Медведєв, Ігор Жданов, Олег Рибачук, Вікторія Сюмар, Тарас Возняк, Олександр Черненко та інші.

 

Крім того, два десятки громадських діячів Черкаської області просять президента звільнити Тимошенко до Великодня, повідомляє "Батьківщина".

"Просимо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, проявити милосердя і згідно християнської традиції до Свята Великодня прийняти рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбуття покарання, а також здійснити її повну юридичну та політичну реабілітацію", - сказано у їхньому клопотанні.

Раніше схожі звернення передали президенту жінки-народні депутати та дипломати.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування