США сподіваються, що угода ЄС і України буде в цьому році

Вівторок, 23 квітня 2013, 17:39

Сполучені Штати Америки сподіваються, що угода про асоціацію Україна-ЄС буде підписана не пізніше 2013 року.

Про це заявив посол США в Україні Джон Теффт під час спілкування зі студентами Київського національного економічного університету, передає УНІАН.

"Ми сподіваємося, що цей документ може бути підписаний пізніше цього року, як і передбачалося під час саміту Україна - ЄС у Брюсселі. Угода про асоційоване членство пропонує Україні дорогу до економічних реформ і благополуччю - такому, яке є в ЄС", - зазначив посол.

Теффт погодився з послом України в ЄС Костянтином Єлісєєвим щодо переваг Угоди про асоціацію.

"Пан Єлісєєв зазначав, що Угода про асоціацію передбачає лібералізацію торгівлі не тільки товарами, але й послугами, лібералізацію переміщення капіталів і, в певному сенсі, трудових ресурсів...", - нагадав посол.

"Пан Єлісєєв наводив приклад досліджень, згідно з якими користь від глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС у довгостроковій перспективі приведе до розвитку втричі більшого в порівнянні з Митним союзом", - підкреслив Теффт.

Він також додав, що США висловили намір створити зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

"Нещодавно США висловили намір створити зону вільної торгівлі з ЄС. Це вкрай суттєвий крок, враховуючи той факт, що наші економіки формують приблизно половину світового виробництва", - зазначив посол.

Як відомо, Україна розраховує підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом у листопада 2013 року під час саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News