Порошенко продав свою частку в "Кореспонденті". І готує новий проект

Середа, 24 квітня 2013, 08:50

Депутат і бізнесмен Петро Порошенко продає частку в журналі "Кореспондент", сайті korrespondent.net і радіостанції "Наше радіо" і готується інвестувати в новий проект у сфері ЗМІ.

Про це в середу пише газета Комерсант-Україна із посиланням на джерело, близьке до однієї зі сторін угоди.

Порошенко більше не є партнером United Media Holding (UMH). Медіагрупа викуповує по 50% в "Нашому радіо" і KP Media (журнал "Кореспондент", сайт korrespondent.net і портал bigmir.net) у структур бізнесмена й стає єдиним власником цих компаній, розповів співрозмовник.

У лютому цього року Порошенко також продав UMH свою частку в радіостанціях "Ретро ФМ" і Next.

Порошенко підтвердив продаж активів, уточнивши, що вона була здійснена за умовами опціону, укладеного сторонами в 2010 році.

"За згодою акціонерів, можливість реалізувати опціон була в обох сторін. Ми своїм правом скористалися",- уточнив віце-президент UMH Григорій Шверк.

За його словами, угода зараз у процесі закриття, її суму сторони назвати відмовилися. 

Враховуючи політичні амбіції Порошенка, вихід з медіаактивів є нелогічним, вважає перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформації "регіоналка" Олена Бондаренко.

Саме Порошенко може стати єдиним кандидатом від опозиції на виборах мера. " З іншого боку, Петро Олексійович — успішний бізнесмен. Або йому запропонували вкрай вигідні умови угоди, або це якийсь хитрий хід",— відзначила Бондаренко. 

Порошенко заявив, що може взятися за новий медіапроект. "Я вважаю, що наше співробітництво з UMH було досить плідним. Саме тому планую зосередити свою увагу на новому масштабному медіапроекті",— відзначив Порошенко. Коментувати подробиці він відмовився. 

В UMH неодноразово заявляли, що намагаються спростити структуру акціонерного капіталу й ведуть переговори з партнерами про викуп їхніх часток у спільному бізнесі.

Партнерами UMH також уважаються Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, яких називають співвласниками журналу "Фокус" і газети "Комсомольська правда", а також Ігор Суркіс (радіо "Динамо").

На початок 2010 року найбільшим власником акцій Advantest Plc, якій належить UMH, був її президент Борис Ложкін з часткою 81,67% (через Integrity International Holding Ltd).

Ще 2,93% акцій належать Torbock Holdings Ltd, яку пов'язують із Concorde Capital, а 2% — компанії Valeia Ltd, власники якої не розкриваються. 13,4% котируються на Франкфуртській фондовій біржі, по одній акції — у шести менеджерів компанії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування