Новий інвестор ТВі - багатодітна жінка із Нової Зеландії

Середа, 24 квітня 2013, 14:29

Засновником британської компанії Балмор Інвест Лімітед, яка володіє активами каналу ТВі, є громадянка Нової Зеландії Рейчел Емі Еріксон.

Про це пише громадський активіст Дмитро Гнап у своєму блозі на "Українській правді".

Як відомо, раніше Микола Княжицький оприлюднив у себе в блозі копії витягів з Держреєстру, в яких вказані нові власники каналу ТВі.

"Цікаві дві зарубіжні фірми, на які тепер начебто записані активи каналу ТВі. Перша - це "Вілкокс Венчерз Лтд." з Британських Віргінських Островів - її розмір внеску до статутного фонду - шалена цифра в 50 гривень", - пише блогер.

95% каналу ТВі тепер, як пише Княжицький, належить британській компанії Балмор Інвест Лімітед, зареєстрованій в Лондоні на Шеперд Маркет Стріт 8.

"Директором та власником 100% акцій Balmore Invest Limited є така собі громадянка Нової Зеландії Рейчел Емі Еріксон (Rachel Emy Erickson)", - вказує Гнап.

Інвестор ТВі оформлений на жінку із Нової Зеландії
Інвестор ТВі оформлений на жінку із Нової Зеландії

"Крім нового власника ТВі, вона ще очолює понад двісті фірм, очевидно виконуючи роль номінального директора та власника. А ще, як пишуть новозеландські журналісти, Рейчел Емі Еріксон відома тим, що є подругою та матір'ю трьох дітей новозеландця Яна Тейлора (Ian Тaylor)", - зазначає він.

"Цього персонажа знає багато журналістів-розслідувачів. Кілька років тому він створив величне кубло з офшорних компаній в Новій Зеландії для міжнародного відмивання коштів. Послугами Тейлора користувалися: мексиканські та колумбійській наркокартелі, азіатські мафіозні угрупування "Триади", кілька терористичних мереж та навіть уряд Північної Кореї", - нагадує активіст.

Гнап нагадує, що послугами "пральної машини" Тейлора користувалися і українські високопосадовці, наближені до Віктора Януковича.

Наприклад, позаторік через новозеландську компанію Alteron Limited продавалося українське зерно закордон. На новозеландську прокладку зерно відвантажувало скандально відоме ТОВ "Хліб Інвестбуд", яке контролюється єнакіївським друзями президента – Миколою Присяжнюком, Юрієм Іванющенком та Ігорем Філіпенком.

А ще одна новозеландська компанія Apple Finance Limited – теж дітище Яна Тейлора, була засновником українського ПАТ ЗНКІФ "Стандарт Капітал", яке пов'язане з Фондом "Домінанта".

Часткою в цьому фонді володіє відоме ТОВ "Танталіт", на яке записані землі під президентською резиденцією Межигір'я.

Як відомо, TВi у вівторок повідомив, що його новим гендиректором телеканалу ТВі став Шевченко, а новим інвестором – Олександр Альтман.

У той же час власник телеканалу Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу "за допомогою силових структур".

Колектив телеканалу вирішив стайкувати до вирішення конфлікту між власниками телеканалу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...