Альтман розповів, як він сам собі передав ТВі. Журналісти зааплодували

Четвер, 25 квітня 2013, 15:19

Новий інвестор ТВі Олександр Альтман стверджує, що довіреність, на основі якої він заволодів телеканалом, справжня.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер.

Коментуючи слова попереднього власника Олександра Кагаловського про те, що документи були сфальсифіковані, Альтман сказав:

"Це з області: "Тримай злодія". Довести це можна, але як це робить, наприклад, Гусинський, - за законом, в суді. Ось він довів, що у нього було все - фальшивка, і він (Кагаловський - УП) - шахрай. Законно, а не розбурхувати громадську думку".

Він уточнив, що довіреність йому "прийшла поштою DHL" від Wilcox Ventures (володіє 99% "Медіа Інфо"). "У цьому нічого дивного немає", - сказав він, додавши, що до того були "відповідні домовленості".

На питання, у скільки йому обійшлася частка в ТВі, Альтман відповів:

"Трансакція була зроблена не прямим договором купівлі. Це наші стосунки з Кагаловським, у нас з ним існують певні фінансові стосунки за нашими іншими бізнесами... У червні 2012 року підконтрольна мені компанія Unix, яка займається енергетикою, на прохання Кагаловського заплатила його компанії "Tomkins Financial LTD" 305 тисяч 29 євро 7 центів. Ось на ці гроші ми претендували, їх нам не віддають".

На уточнення, чи можна вважати, що він забрав канал за ці гроші, Альтман сказав:

"Я не кажу, що я забрав канал. Я б не висловлювався такими термінами. Давайте висловлюватися в юридичній площині. Я кажу про інше. Чи були якісь фінансові стосунки (з Кагаловським)? Були. Чому так вийшло, що мені запропонували стати інвестором каналу... Інвестувати в канал можна, маючи певний контроль. Пан Радченко мені продав 1%. Плюс до цього якимось чином мені передали довіреність на управління підприємством, проведення зборів, напевно були якісь певні домовленості. Я здійснив таким шляхом передачу акцій".

На уточнення, яким чином він збільшив свою частку з 1% акції, купленої у Радченка, до 95%, Альтман зазначив:

"Я придбав у Радченка 1%. Були проведені збори і було прийнято рішення про переуступку частки. Знаєте, який статутний капітал був у компанії? Тисяча гривень".

Журналіст ще раз уточнив: "Тобто ви, Олександр Альтман, на основі довіреності передали собі, Олександру Альтману, 94% акцій?".

На це Альтман сказав, подивившись в статутні документи: "Так".

Після цього зал вибухнув оплесками.

"Ви розумієте, це насправді юридичне питання", - продовжив Альтман.

Альтман також сказав, що не судитиметься з Кагаловським: "Чому я повинен подавати позови до Кагаловського? Ми зробили все законно. Якщо він має до нас якісь претензії, він може подавати позови. А у мене до нього позовів ніяких немає", - сказав він.

На питання, чи знайомий він з Сергієм Курченком і Сергієм Арбузовим, Альтман відповів:

"Я нещодавно почув, хто такий Сергій Курченко, але я його ніколи не зустрічав. Із Сергієм Арбузовим ні (не знайомий - УП). Ви рекомендуєте познайомитися?".

Як відомо, Альтман перед цим заявив, що є кінцевим бенефіціаром компанії Балмор Інвест Лімітед, яка тепер володіє активами каналу ТВі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування