Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко запевняє, що в Україну з Європи йде не віртуальний газ

Субота, 27 квітня 2013, 14:24

Віце-прем'єр Юрій Бойко спростовує звинувачення у віртуальному реверсі російського газу.

В інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" він заявив, що у росіян немає підстав говорити про віртуальний або незаконний реверс або, тим більше, про реекспорт.

"У нас немає віртуального реескпорту. У нас іде фізичне постачання газу за двостороннім контрактом. У нас "Газпром" в цьому контракті участі не бере", - сказав Бойко.

"Якби мова йшла про віртуальний реверс, або так званий своп, тоді була б заміна просто по документах газу, який пішов на захід, на осідання його тут. Підписуємо відповідний тристоронній акт про те, що газ осідає тут, але зі сховищ або з західного напрямку він іде для споживачів до Європи", - зазначив він.

Однак, за словами Бойка, Україна здійснює "фізичний реверс, який іде через трубу".

"Викуплені потужності, є графіки постачання, і з листопада ми отримуємо газ фізично", - підкреслив він.

Бойко також зазначив, що кінцева мета реверсу - "це зниження закупівель за кабальним контрактом, підписаним прем'єр-міністром Тимошенко".

Як повідомлялося, у середу голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "фізичний реверс із Європи в Україну просто неможливий - немає окремого газопроводу".

"Тому мова може йти тільки про якісь "паперові" непрозорі операції, із законністю яких треба розбиратися - якщо для віртуального "реверсу" використовується наш транзитний газ - це пряме порушення, за яке доведеться відповісти", - сказав глава "Газпрому".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...