Опозиційні партії обурилися через законопроект про приватизацію ГТС

Субота, 27 квітня 2013, 15:19

Партії "Батьківщина", "Свобода" та УДАР виступають проти прийняття внесеного Кабміном закону, який дозволяє приватизацію ГТС.

Як заявив у суботу в Сумах голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, "уряд хоче приватизувати, а точніше - вкрасти об’єкти державної власності – газотранспортну систему, видобувні підприємства по нафті і газу та газосховища".

"Мова зараз навіть не іде про приватизацію ГТС - йдеться про те, що вони хочуть через рішення Кабінету міністрів або собі передати цю ГТС, або передати її сусідній державі без будь-якого конкурсу, без будь-якої відкритої процедури", - цитує Яценюка прес-служба "Батьківщини".

Він наголосив, що опозиція буде наполягати на тому, що цей закон є неприйнятним: "Це ніщо інше, як крадіжка державної власності".

Разом з тим, ВО "Свобода" у своїй заяві називає цю ініціативу уряду державною зрадою.

Прес-служба партії заявляє, що законопроект №2937 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "пропонує широкий спектр варіантів передачі Росії контролю над українською ГТС – від оренди до безкоштовної "приватизації", використовуючи спеціально підготовлений під це "міжнародний договір", при чому остання схема більше нагадуватиме сплату малоросійськими холопами данини московській орді".

"Після багатьох місяців спекуляцій з приводу ГТС режим Януковича офіційно підтвердив своє бажання відмовитися від контролю над українською газотранспортною системою на користь Кремля, тим самим вчинивши державну зраду, оскільки передача Російській Федерації української ГТС поставить жирний хрест на будь-яких кроках України до енергетичної незалежності. Це пряма зрада національних інтересів, а всі ініціатори цих законодавчих змін, як і всі ті, хто своїми голосами у Верховній Раді підтримає цей законопроект, є державними зрадниками", - заявили в "Свободі".

Партія закликає всі політичні сили, які усвідомлюють загрозу, що її становить ця законодавча ініціатива, об’єднати зусилля та не допустити ухвалення даного законопроекту в парламенті і не дозволити чинному режиму віддати Росії контроль над українською ГТС.

В той же час, прес-служба "УДАРу" також опублікувала заяву, де стверджує, що даний законопроект "відкриває дорогу до ручного управління ринком та стратегічними підприємствами галузі".

"Уряд свідомо маніпулює зобов’язаннями перед Європою. Замість того, щоб подавати законопроекти про конкретні реформи, кабмін подає проекти, які дозволять йому отримати контроль над ринком. Це напряму суперечить цілям та політиці Європейського Союзу", - наголошують в "УДАРі".

"В Європі мають знати, що під виглядом європейських реформ українська влада сьогодні протягує чергові інструменти дерибану країни. "УДАР" не допустить маніпуляцій влади і обману громадян та європейських партнерів", - йдеться в заяві партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування