У Києві "свободівці" очолили марш на підтримку Павліченків

Субота, 27 квітня 2013, 16:02

У центрі Києва футбольні фанати проводять марш на підтримку Дмитра та Сергія Павліченків, засуджених за вбивство судді Сергія Зубкова.

Як передає "Інтерфакс-Україна", близько 500-600 людей зібралися в парку імені Тараса Шевченка, після чого організованою колоною рушили по вул. Горького в бік прокуратури Києва.

Там футбольні фанати мають намір висловити свої вимоги щодо звільнення незаконно засуджених, на їх думку, батька і сина Павліченків.

Колону очолюють народний депутат ВО "Свобода" Андрій Іллєнко та кандидат у депутати за скандальним 223 мажоритарним округом Києва на виборах 2012 року Юрій Левченко.

Фанати несуть плакати із закликами звільнити Павліченків, викрикують гасла "Свободу Павліченкам!", "Слава Україні! Героям Слава", "Судді, пам'ятайте - влада не вічна!".

Колону супроводжують близько 300 співробітників спецпідрозділу "Беркут" і співробітники міліції.

Пізніше учасники мітингу передали свої вимоги до прокуратури Києва.

Мітингувальники закликають представників держобвинувачення звернутися до суду з клопотанням про зняття звинувачення з батька і сина Павліченків, скасування обвинувального вироку Голосіївського райсуду Києва і негайного звільнення Павліченків з-під варти.

Як повідомлялося, бізнесмен Дмитро Павліченко і його син Сергій були визнані винними у вбивстві судді райсуду Києва Сергія Зубкова, яке сталося навесні 2011 року.

Дмитро Павліченко засуджений до довічного позбавлення волі, а Сергій - до 13 років.

14 січня колегія суддів Апеляційного суду Києва прийняла рішення про проведення часткового судового слідства в рамках розгляду апеляції батька і сина Павліченків на вирок Голосіївського районного суду.

Батько і син Павліченки мали відношення до руху вболівальників футбольного клубу "Динамо" (Київ). За їх звільнення виступали фанати різних футбольних клубів, незгодні з вироком.

Відео Skrypin Production, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування