Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВАСУ не розглядатиме оскарження закону про референдум

Понеділок, 29 квітня 2013, 20:57

Вищий адміністративний суд у понеділок відмовив у відкритті провадження за позовом опозиції щодо закону про всеукраїнський референдум.

Про це повідомили в прес-службі партії "УДАР".

"Вищий адмінсуд, розуміючи, що за наслідками розгляду адміністративного позову по суті не буде жодних правових підстав для відмови у задоволенні позову вирішив навіть не допускати справу до такого розгляду та відмовив у відкритті провадження…", - наголошують в "УДАРі".

В партії зазначають, що рішення є абсурдним і стало можливим завдяки вибудуваній вертикалі впливу на судову систему зі сторони Адміністрації президента.

"Сьогодні, нажаль, суди керуються вказівками Президентської канцелярії, а не нормами закону. Подальше ігнорування вимог закону з боку судових органів України завдає шкоду не тільки авторитету держави та її міжнародному іміджу, але може становити загрозу конституційному ладу та державності в цілому", - наголошують в "УДАРі".

Як відомо, у листопаді 2012 року Верховна Рада ухвалила закон про всеукраїнський референдум.

В лютому Центральна виборча комісія затвердила зразки низки документів для проведення всеукраїнського референдуму згідно з вимогами закону "Про всеукраїнський референдум".

25 квітня представниками опозиції звернулися до Вищого адмінсуду з позовом про оскарження ухвалення минулим скликанням Верховної Ради закону "Про всеукраїнський референдум".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...