Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У міліції заявили, що допитують лише 5 "снігових терористів"

Середа, 3 квітня 2013, 20:32

5 активістів "Свободи" допитує київська міліція щодо інциденту з "обстрілом" сніжками, льодом та землею депутатів під Верховною Радою, який відбувся 2 квітня.

Про це 5 каналу повідомив речник столичної міліції Ігор Михалко.

За його словами, усі, кому прийшли повістки, перебувають у статусі свідків.

Михалко також спростував інформацію про те, що справа порушена за статтею "замах" на життя депутатки від ПР Ірини Горіною.

Він зазначив, що впровадження відкрите за статтею хуліганство, і винуватцям може загрожувати до 4 років в'язниці.

Раніше один із затриманих "свободівців" Кирило Бабенцов заявив, що, окрім нього, правоохоронці затримали ще шістьох активістів його політсили.

"Слідчий провів зі мною допит і, наскільки мені стало відомо, порушено кримінальну справу про те, що начебто (депутатку, яку вчора закидали сніжками) намагалися вбити", - додав він.

Водночас, відповідальний за зв'язки з громадськістю ВО "Свобода" Олександр Аронець на своїй Facebook-сторінці написав, що в райвідділку лише двоє "свободівців".

"Наші хлопці на даний момент не затримані. Їм вручили повістки про допит в якості свідків. Зараз в райвідділку двоє свободівців. Але знаючи наших правоохоронців, цілком ймовірно, що їх з допиту вже не випустять!", - сказав він.

Як відомо, у вівторок депутат Партії регіонів Ірина Горіна заявила, що на після закриття вечірнього засідання Ради люди, які були на мітингу, закидали її та інших жінок-депутатів, землею і льодом.

2 квітня о 21.20 Горіна звернулася до міліції  з заявою про те, що її обкидали сніжками невідомі особи з числа учасників політичної акції. Столична міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій у відношенні народного депутата.

Пізніше Горіна заявила, що її хотіли вбити.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування