Луценко: "Фундамент нікудишній. Сталін сидить у кожному з нас"

Вівторок, 30 квітня 2013, 11:33

Юрій Луценко вважає, що на фундаменті пострадянського законодавства – часто кривавого й недолугого для сучасних умов – побудувати успішну Україну неможливо.

Про це він заявив в інтерв’ю "Польському радіо", повідомляє прес-служба Луценка.

"Якби навіть українська революція зруйнувала каземати Лук’янівського СІЗО, просякнуті з 1861 року кров’ю, і раптом почала будувати на тому місці офісний чи сервісний центр для людей, то нічого б не вийшло", - сказав Луценко.

На його думу, потрібна нова стратегія для розвитку держави.

"Фундамент для нової України нікудишній. Сталін сидить у кожному з нас. Проте, на щастя, в Україні є велика кількість людей, котрі мають почуття особистої і національної гідності", - заявив Луценко

"Саме тому я й хотів би спиратися на тих людей, які, можливо, не до кінця витисли із себе тоталітарне мислення, але розуміють його негатив і працюють над цим", - додав він.

На думку Луценка, в Україні "існують проблеми із свідомістю, але країна, де був Помаранчевий Майдан, має достатньо енергії для того, щоб змінитися".

"На цей час не вистачає: а) стратегії, б) лідерів і в) їхнього об’єднання в єдиний кулак", - вважає політик.

"Нормальні політики в нормальних країнах намагаються шукати спільне для розвитку країни. Наші інакші: одні дискутують про те, як краще інтегруватися в Росію, а інші – як забезпечити інтеграцію з Європою, експлуатуючи страшні й примітивні міфи, які є небезпечними для держави", - зазначив Луценко.

На його переконання, це "неправильно, бо позбавляє Україну перспективи об’єднання, а отже – розвитку".

"Політикам дуже легко працювати в такому протистоянні, бо не треба давати відповіді на найскладніші питання", - вважає він.

Луценко додав, що він виступає за припинення "україно-української війни".

"Не з тим, щоб узагалі забути про розподільчі питання. Це неможливо. Я за те, щоб знайти спільне, об’єднати тих, хто говорить українською, і тих, кого мама навчила говорити російською. Кожен з них любить Україну і для кожного вона – рідний дім", - сказав він.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування