Суд взявся за позов до Азарова про контракт на газ

Четвер, 4 квітня 2013, 15:17

Суд відкрив провадження у справі щодо нерозірвання Кабінетом Міністрів газового контракту 2009 року.

Про це "Українській правді" повідомив позивач, директор юридичної компанії Lions Litigate Станіслав Батрин.

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі №826/2981/13-а. Рішення прийняв суддя Кобилянський К.М.

"Відкрити провадження в адміністративній справі, яка буде розглядатися колегіально", - вказав він.

Позов до Кабміну щодо газової угоди
Позов до Кабміну щодо газової угоди

"Залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів НАК "Нафтогаз України". Запропонувати відповідачам та третій особі подати суду письмові заперечення проти позову та всі докази на їх підтвердження, які наявні у відповідача", - йдеться в постанові суду.

Відкриття провадження у справі означає, що позивач навів належні та достатні доводи на обґрунтування порушення його права та необхідності його судового захисту.

Позов до уряду щодо угоди Тимошенко
Позов до уряду щодо угоди Тимошенко

Зокрема, в заяві, яка адресувалася суду 25 березня 2013 року, позивач обґрунтував порушення свого права посиланням на загальновідомі обставини, які офіційно оприлюднені та визнані президентом як главою РНБО, а саме тим, що виконання контрактів на поставку газу від 2009 року є загрозою національній безпеці.

Президент, глава уряду, секретар РНБО визнали загрозу національній безпеці не як потенційну, а напроти - як таку що настала, як наявний стан, в якому перебуває стан захищеності (де факто - незахищеності) конституційних прав і свобод людини і громадянина, - саме через щоденне виконання контрактів на поставку газу.

"Цим самим, конституційне право позивача на безпеку, яке повинне гарантуватися державою, є порушеним. Держава протиправно не здійснює дій на відновлення порушеного права позивача на безпеку", - вказує юрист.

Як відомо, юрист звернувся з позовом до Кабміну та Фонду держмайна щодо визнання недійсними контрактів на поставку газу від 19 січня 2009 року між ВАТ "Газпром" та НАК "Нафтогаз України".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...