Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засідати не у Раді можна, але не так - екс-спікер Литвин

Четвер, 4 квітня 2013, 17:21

Укладачі Регламенту Верховної Ради передбачили можливість засідань в іншому місці, але тільки у разі прийняття такого рішення парламентом.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав колишній спікер парламенту Володимир Литвин.

"Стаття 2 Регламенту чітко визначає місце проведення засідань ВР (вул. Грушевського, 5). Укладачі Регламенту також передбачили можливість засідань в іншому місці", - написав він.

"І, очевидно, в силу певних, виняткових обставин. Не випадково в цій же статті йдеться про дії ВР у разі воєнного чи надзвичайного стану (ст..83 Конституції)", - додав політик.

Литвин також навів п.2 статті 2 Регламенту, де вказано, що за рішенням Верховної Ради, прийнятим більшістю народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради, її засідання можуть проводитися в іншому місці.

"Я розумію цю позицію таким чином, що спочатку має бути рішення ВР про проведення її засідання в іншому місці", - додав політик.

Як відомо, депутати більшості від Партії регіонів, Компартії та частина позафракційних, у кількості 244 особи, провели у вівторок засідання парламенту в будівлі комітетів на вулиці Банковій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування