Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак поскаржився дипломатам на опозицію і похвалив більшість

П'ятниця, 5 квітня 2013, 15:17

Голова Верховної Ради Володимир Рибак розказав іноземним дипломатам про парламентську кризу.

Як повідомляє пресс-служба Верховної Ради, у п’ятницю спікер зустрівся з керівниками дипломатичних місій країн-членів Європейського Союзу та США, акредитованих у Києві.

Рибак згадав про те, що 4 квітня народні депутати розділилися на дві частини: більшість з 244 парламентарів провели сесійне засідання на Банковій, опозиція ж залишилася у Верховній Раді.

"Мені видається, що події останніх днів в українському парламенті повинні були вас серйозно спантеличити", - зазначив він, додавши, що парламент "переживає кризовий сезон з точки зору законодавчої ефективності".

"З часу обрання нового складу Верховної Ради на перше квітня цього року із 958 законопроектів, які підлягають розгляду, прийнято в цілому лише 12 документів. Серед неприйнятих законів знаходиться і пакет законопроектів, без яких підписання Договору про асоціацію між Україною та ЄС стає просто неможливим", - додав Рибак.

Він заявив, що парламент є недієздатним через тактику опозиції, яку, на його думку, "правильніше було б називати військовим терміном "облога з метою капітуляції" більшості".

"Відкрита неповага до закону, низька правова дисципліна - вкрай небезпечна тенденція в парламенті. Вона закладає міну уповільненої дії під самим парламентаризмом в Україні", - вважає Рибак

Рішення ж більшості про перенесення засідання на Банкову Рибак назвав "цілком природною реакцією" на поведінку опозиції.

"Це рішення прийнято у відповідності із статтею 2 Регламенту Верховної Ради, а, відтак, і рішення, ухвалені на пленарному засіданні 4 квітня 2013 року, є цілком легітимними і такими, що дозволяють не лише вирішити низку питань внутрішнього життя країни, але й зробити реальні кроки у напрямку європейської інтеграції", - заявив він.

"На мою думку, вчора парламент прийняв рішення не лише з низки важливих внутрішніх питань, а й зробив реальний крок, спрямований на прискорення європейської інтеграції українського суспільства", - запевнив спікер, незважаючи на те, що законів про євроінтеграцію в четвер ухвалено не було.

"От й порівняйте підсумок вчорашнього дня з коефіцієнтом корисної дії парламенту за попередні п’ять місяців, який я згадав на початку нашої розмови!", - підсумував Рибак.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:54
По всій Україні лунала тривога через російський МіГ-31К
10:49
BHP пропонує купити конкурента Anglo American за майже $39 мільярди
10:33
Колишній строковик коригував вогонь ворога по позиціях ЗСУ: контррозвідка запобігла втечі агента РФ
10:32
Кредитний рейтинг Boeing впав через вплив проблеми з контролем якості на грошовий потік
10:32
Командувач армії Британії вважає, що Україна збільшить кількість дальніх ударів по Росії
10:30
Байден підписав закон, який дозволить заблокувати TikTok у США
10:21
Війна – не перешкода, інвестиції в Україну зростають: хто і чому інвестує
10:19
Китай надає причал для російського судна, що перевозить північнокорейську зброю - Reuters
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
Усі новини...