Тимошенко закликає Януковича не визнавати "виїзного засідання"

П'ятниця, 5 квітня 2013, 16:50

Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликає президента Віктора Януковича не підписувати закони, які були прийняті на засіданні Верховної Ради на вул Банковій, 6/8 4 квітня.

Про це сказано в зверненні Тимошенко, яке зачитав журналістам її захисник Сергій Власенко в Харкові, пишуть "Українські новини".

Власенко зазначив, що Тимошенко підготувала заяву 4 квітня і передала йому під час зустрічі в п'ятницю.

"Ні за яких обставин не підписуйте незаконно розглянуті вашою парламентською більшістю законопроекти, хто б вам цього не радив робити", - сказала Тимошенко.

Екс-прем'єр зазначає, що депутати парламентської більшості залишили сесійну залу Ради, сховалися за зачиненими дверима від ЗМІ, опозиційних депутатів і майже в підпіллі почали приймати закони іменем українського народу.

"Це розвал основ життя держави, який відбувається під вашим керівництвом", - сказано в заяві.

Тимошенко зазначає, що подібна ситуація вже мала місце в історії України, коли їх парламентська більшість зробила те ж саме - покинула сесійну залу і окремо від парламентської опозиції приймала рішення в Українському домі.

"Ми тоді, як і ви сьогодні, відчували себе всесильними і переможцями, тому що вважали наші цілі настільки праведними, що вони дозволяли нам діяти силовими методами", - сказано в зверненні.

"Я звертаюся до вас сьогодні, тому що вважаю, що тоді була допущена історична помилка усіма, хто був учасником тих подій в Українському домі, навіть якщо юридично все було зроблено бездоганно", - вважає Тимошенко.

Вона зазначає, що той своєрідний парламентський переворот залишив в історії принизливий смак несправедливості та беззаконня, і всі народні депутати, які брали тоді в ньому участь, замазані в політичному насильстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування