Центр Одеси лишився без світла

П'ятниця, 5 квітня 2013, 20:44

Весь центр Одеси знеструмлено через загоряння кабелю на естакаді Одеського морського торгового порту.

Про це УНІАН повідомив представник ВАТ "Одесаобленерго".

Він пояснив, що по естакаді проходять 6 кабелів, які сполучають Одеську ТЕЦ з трьома підстанціями: два кабелі - з підстанцією "Центральна", два з – "Порт" і два – з "Театральною".

"Сьогодні близько 15.00 сталося загоряння одного з кабелів з "Театральної". Відповідно, загорівся і сусідній кабель. Через технічні причини, через аварійну обстановку, що склалася, довелося відключити два непошкоджені кабелі. Тобто, зараз з шести кабелів функціонують лише два", - пояснив представник.

За його словами, зараз складно назвати причину загоряння.

"Судячи з усього, було тертя кабелів, до чого могли призвести особливості конструкції естакади, яка має певну рухливість. Є проблеми на самій ТЕЦ, де застаріле обладнання... У будь-якому разі, будемо це з'ясовувати - причину назвемо пізніше. Зараз на ліквідацію аварії кинуто усі наші сили", - сказав представник.

Він додав, що відновити електропостачання планується до 24.00. Як повідомлялося, за даними ЗМІ, в Одесі через пожежу без світла залишилася і міська мерія.

Засідання, яке проходило з приводу Генплану міста, перенесли на інший час Через непрацюючі світлофори виникли пробки на дорогах Одеси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування