Російський посол розповів, як блокована Рада заважає переговорам

Субота, 6 квітня 2013, 16:44

Посол РФ в Україні Михайло Зурабов пов'язує зниження інтенсивності українсько-російських переговорів щодо створення консорціуму з управління українською ГТС з блокуванням роботи Верховної Ради.

"Дійсно, не можна не погодитися з тим, що інтенсивність цих переговорів дещо знизилася", - сказав посол журналістам у суботу в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Для створення газотранспортного консорціуму незалежно від того, буде він двосторонній або тристоронній, необхідно внести зміни в українське законодавство. А те, що ми спостерігаємо останнім часом - непрацездатність Верховної Ради - говорить про те, що внесення цих змін на сьогоднішній день може зустріти відомі труднощі", - сказав Зурабов.

За його словами, для створення консорціуму Україна повинна внести зміни до п'яти законів, а також внести "деякі корективи в свої міжнародні зобов'язання".

"Той факт, що зараз робляться спроби повернути дієздатність українському парламенту, з нашої точки зору - сигнал до того, що якщо домовленості будуть досягнуті, то вони можуть бути належним чином оформлені", - уклав Зурабов.

Він також не виключив проведення зустрічі у форматі президентів країн Митного союзу і президента України Віктора Януковича в кінці травня в разі закінчення підготовки документа про надання Україні статусу спостерігача в МС.

"Якщо підготовчі роботи до цієї зустрічі пройдуть організовано і вдасться вийти на якийсь документ із тим, щоб він був готовий до підписання, не можна виключати, що зустріч у форматі президентів країн МС і президента Віктора Януковича відбудеться в кінці травня. І на цій зустрічі буде підписаний якийсь документ", - сказав посол.

Він уточнив, що в документі йдеться про пропозицію України набути статус країни-спостерігача в МС.

"Власне, про це на сьогоднішній день тривають переговори", - пояснив Зурабов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...