Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція звинувачує "караванського стрілка" ще в шести злочинах - ЗМІ

Субота, 6 квітня 2013, 20:29

Досудове розслідування у справі про вбивство охоронців у столичному гіпермаркеті "Караван" закінчено.

Про це повідомляє "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на головне слідче управління МВС.

Вже є результати всіх призначених досліджень, і матеріали направлені до прокуратури Києва для вирішення питання про закриття кримінального провадження за ч.5 ст. 284 Кримінального кодексу - у зв'язку зі смертю підозрюваного Ярослава Мазурка, пише видання.

Грунтуючись на результатах експертиз та показаннях свідків, слідство вважає, що ім'я "караванського стрілка" може фігурувати ще в ряді злочинних епізодів, які раніше вважалися нерозкритими.

Зі свого джерела в правоохоронних органах газета дізналася, які саме матеріали передані в прокуратуру.

Крім "Каравану", це шість злочинів, які об'єднують саморобні кулі. Перше вбивство датується 26 січня 2004 року. В одній із багатоповерхівок столичної Оболоні невідомий холоднокровно розстріляв прапорщика Держслужби охорони Григорія Нагорнюка та сержанта В'ячеслава Скоболя, які прибули за тривожним викликом в одну з квартир. Незважаючи на те, що вже через пару хвилин на місці була міліція, вбивці вдалося втекти (він скористався технічними поверхами).

Два злочини стосуються 2009 року, коли без будь-якої видимої на те причини були жорстоко розстріляні циганка з дитиною і скоєно напад на чоловіка, який входив у під'їзд свого будинку. Так само безглуздо в 2010 році була розстріляна жінка без певного місця проживання.

"Ми вважаємо, що Мазурок міг випробовувати на цих людях свої саморобні кулі. Можливо, він також мав відхилення в психіці і таким чином знаходив для себе розрядку", - сказало джерело.

Мазурка також підозрювали в розстрілі молодого військового з дівчиною в Солом'янському районі столиці. Це сталося під ранок 20 липня минулого року біля дитячого майданчика серед будинків на Чоколівському бульварі. У загиблих нічого не зникло, вони нікому не заподіяли шкоди. Тим не менш, той, хто в них стріляв, робив це свідомо. Рішення по цьому епізоду теж має прийняти прокуратура.

Єдиний випадок, де можна угледіти користь, це вбивство двох чорних археологів в лютому 2009 року під Києвом. Тоді у копачів був викрадений дорогий металошукач фірми Minelab Quattro – такий самий при обшуку був знайдений в квартирі Ярослава Мазурка після розстрілу в "Каравані".

Також, за даними "КП", Мазурка перевіряли на можливу причетність до розстрілу молодого співробітника ДАІ і дівчини біля озера в Оболонському районі, а також по ряду інших нерозкритих вбивств.

"Я вважаю, що на його совісті смерть 21 людини", - сказав співрозмовник видання.

Але достатніх підтверджень, щоб передати їх до прокуратури, поки немає. Також міліції не вдалося з'ясувати, чим Ярослав заробляв на життя.

Як відомо, трагедія в "Каравані" сталася 26 вересня минулого року. Відеокамера в гіпермаркеті зафіксувала, як один з відвідувачів довго ходив по залу, торкався різних речей, нібито непомітно сунув у кишеню флешку. Коли охорона викрила його в крадіжці, він не намагався втекти, без опору пройшов у службове приміщення і там відкрив стрілянину, коли охоронці пригрозили викликати міліцію. Троє загинули на місці, вижити вдалося лише одному.

Через тиждень голова МВС оголосив у розшук уродженця Львівської області Ярослава Мазурка, який останні десять років жив із родиною в Києві. 7 листопада Мазурка знайшли мертвим у Сирецькому лісі. За версією слідства він застрелився.

У справі було проведено понад 200 експертиз. Справа налічує понад 800 томів.

У суботу ввечері про завершення розслідування справи про стрілянину в "Каравані" з посиланням на джерела в МВС повідомили також телеканали "Інтер" та "1 +1".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування